ایران مرکز هوش مصنوعی
طرح پژوهشی: سابقه هوش مصنوعی در ایران
مقدمه
بسیاری از دانشمندان نا آگاه هوش مصنوعی را از انقلاب صنعتی چهارم می دانند در حالیکه هوش مصنوعی ئر ایران سابقه بس طولانی دارد. که بدلیل فاصله زمانی زیاد به افسانه تبدیل شده و دست نایافتنی به نظر می رسد. مثلا در نزدیکی بابل شداد شهری تاسیس کرده بود که معلق بین زمین و آسمان بود یعنی قدرت جاذبه را حذف کرده بود.. یا مانند قالیچه سلیمان که آنهم در فضا بدون جاذبه کار می کرد.
تعریف هوش مصنوعی
انواع و اقسام تعریف هوش مصنوعی انجام شده که هر کدام بنحوی ناقص هستند. لذا کاملترین تعریف این است که بگوییم، تفویض کار انسان به ماشین. اگر ماشین یا موجود غیر جانداری کاری را که انسان از او می خواهد انجام دهد و یا به آن سرعت و دقت بیشتری بدهد هوش مصنوعی حساب می شود. پس اگر ماشین یا رباط بجای انسان جراحی کند، یا رانندگی کند، این هوش مصنوعی است. این تعریف در طوفان الاقصی خود را نشان داد.
طوفان الاقصی یا طوفان هوش مصنوعی
طوفان الاقصی یک جنگ یا مبارزه نبود بلکه برنامه انتقال هوش مصنوعی پیشرفته به ایران بود. اسرائیل همه ساله برترین نخبه های هوش مصنوعی را در همایش سالانه با کامپیوترهایشان دعوت می کرد. هدف او ماشینی کردن جنگ بود بطوریکه انسان فقط اپراتور یا دستور دهنده باشد. تانک بخودب خود به غزه حمله کند، هواپیما بدون سرنشین غزه را بمباران کند. یعنی کاری که ارتش انسانی انجام نمی داد و معذورات اخلاقی یا روانی و سیاسی داشت، آنها بدون ملاحظه این کارها را انجام می دادند. و هدف آنها تخلیه فلسطینیان و تخریب ابنیه ها بوده است تا کل فلسطینی ها نابود و شهرک آنها شخمکاری شود. و بعد برروی این خرابه ها شهرک های جدید و قمار خانه ها و روسپی گاهها ایجاد کند تا اعراب مدرن که در کشور خود به آن دشترسی نداشتند. در این جا به تجارت زنان و دختران و مواد مخدر و اسلحه مشغول شوند. اما در پایان همایش بودند که یحی السنوار با نیروهای مخصوص از غره وارد تلاویو شده و همه 250نفر حاضر را با کامپیوتر هایشان را به غزه منتقل نمودند. البته در مسیر چیپست هایی که زیر پوست یا داخل کامپیوتر برای رد یابی نصب کرده بودند، جدا و در مسیر ریخته شد. لذا با الارم های جک آنها، هواپیماها به بیابان ها و بیمارستانها یمی می ریختند.
جام جهان نما
اولین هوش مصنوعی شاید جام جم یا جهان نمایی باشد که جمشید جم ازپیشدادیان آن را داشت. و مانند استرلینگ امروزی همه جهان را زیر پوشش و کنترل داشت و درواقع دستیار هوشمند جمشید جم بود.البته جمشید جم وقتی فوت کرد، پسر نداشت لذا دنیا را به دوقسمت کرد و یکی به ایرات و دیگری به توران، دو دحترانش شپرد. که داستان ایران و توران شاهنامه ها را آفرید.
ساعت ایرانی
در زمان معاویه و هارون الرشید دانشمندان ایرانی ساعت را اختراع کردند و لذا در دمشث دروازه ای بنام دروازه ساعت بود. هارون الرشید، بعنوان تبختر آن را به اروپایی ها هم اهدا کرد، در فرانسه فعلی که قوم گیل(گل) بودند و رئیس انها شارل پنجم بود، به سبک مسلمانان ساعت را در میدان شهر نصب کردند. اما مردم شهر که نمی دانستند این هوش مصنوعی است، تصور کردند اجنه عقربه ها را حرکت می دهند. لذا روزی شارل پنجم شنید مردم ساعت را سنگباران می کنند، عین همین موضوع در زمان قاجار اتفاق افتاد وقتی دوچرخه به ایران وارد شد، مردم می گفتند چطور با دو چرخ بالانس می شود؟ پس حتما اجنه از ان محافظت می کنند لذا دوچرخه و دوچرخه سوار را سنگباران می کردند. چرخ چاه و دیگر ادواتی هم توسط ابوریحان بیرونی و دیگران اختراع شده بود، نمونه کار ماشین بجای انسان بود.
صنعت به اروپا آغاز نمی شود
صنعت یا انقلاب صنعتی سالها بوده که آغار شده است. اولین خانه سازی توسط خدا انجام شد (ان اول بیت وضع للناس) تا مردم خانه سازی را یاد بگیرند. اما بعد از فرار قابیل و پناه بردن او به کوهها دوران غارنشینی هم آغاز شد. اولین کشت و صنعت و دامداری توسط حضرت آدم ع به دو پسرش آموزش داده شد و هابیل موفق شد ولی قابیل مردود گردید. صنعت نساجی و دوخت لباس توسط حضرت ادریس از خداوند به بشر منتقل شد. ادریس ع تدریس هم می کرد. و لذا اولین آکادمی متعلق به ایشان است. جشن و آتش هم از زمانی شروع شد که حضرت آدم فرزندانش به صد نفر رسیدهد. و جشن سده برقرار شد. شهرسازی هم بعد از حضرت نوح در کنار رود ارس (بواسطه اصحال الرس) ساخته شد. آنطور که حضرت علی ع می فرماید آنها دوازده شهر بنام های فروردین و تا اسفند داشتند. و مرکز آنها در شهر اسپندار بوده است. و این نشان می دهد مراسم و تولیدات و صنعت برای زرتشتی ها نبوده بلکه قبل از زرتشت هم وجود داشته است. ذوب آهن و شاخت مفرغ هم توسط حضرت داود در همین حوالی و بعد تکمیل آن توسط حضرت سلیمان انجام شده. که حتی سد بزرگی از مفرغ توسط ذوالقرنین ساخته می شود. عجایب هفتگانه ای که برای ما باقی مانده نشان از وسعت تگنولوژی و صنعت در ان زمان بوده است که هنوز بشر امروزی به مرز آنها هم نرشیده. مانند اهرام ثلاثه، دیوار چین و غیره.
طوفان نوح
برخی ها تصور می کنند، کشتی نوح ع با آب دهان ساخته شده! کشتی ای که فیل ها در ان جا گرفتند! و یا تخت جمشید با یک فوت، از زمین روییده است. اما در زمان نوح بعد از 950سال کار فرهنگی نوح از خدا خواست حتی یک نفر را در کل زمین زنده نگذارد!(رب لاتذر علی الارض من الکافرین دیارا!) و لذا خدا محور زمین را 90 در جه چرخاند! عصر یحبندان و عصر باران آغاز شد. قطب شمال و جنوب به خط استوا رسیدند لذا همه یحها آب شده و موجودات را خفه کرده شهر ها را زیر گل و لای گرفتند. و از جلبکها و تک یاخته های ان برای ما نفت درست شد. خط استوا به قطب شمال و جنوب رفتند. لذا ماموت ها ایستاده یخ زدند. انسانها و درختها هم مردند. با این روش انقلاب صنعتی اول پایان یافت
انقلاب صنعتی دوم
انسان های باقی مانده در کشتی در کنار رود ارس و برابلای کوه جودی (مثلا آرارات) شروع به صنعت و تولید جدید کردند. اولین شهر سازی ها در کنار رود ارس اتفاق افتاد. با ازدیاد جمعیت زمین ناکافی بود لذا مهاجرت آغاز شد.. زنگی ها اولین گروه مهاجر بودند که هفت هزار سال پیش از کنار رود ارس به پایین آمدند و مکر آنها زنگان بود. 5هزار سال پیش کاسپی ها آمدند، زنگی ها را بیرون کردند، و مرکز آنها قزوین بود، کل ایران را دشت قزوین و دریا را دریای قزوین نامیدند. ولی سه هزار پیش، گروهی که صنعت بهتری داشتند، از اسب و شمشیر استفاده میکردند، از اوراسیا وارد ایران شدند، آنها نام خود را آریایی نهادند. با آئازه صنعت آریاییها، اقوام دیگری هم جدا شدن: مادها به همدان رفته، پارتها به شیراز، سکاها به سیسیتان و هند و اروپایی هم از کنار دریای خزر به اروپا و هند رفتند. در این عصر بود که تحت جمشیدو چغازنبیل و دیگر ساختمان بلند ساخته شد. البته اسکند مقدونی به تحریک ارسطو بر ایرانیان شورید و تخت جمشید را آتش زد. در عصر ساسانیان صنعتگران یک طبقه اجتماعی را تشکیل می دادند و در کنار سپاهیان و موبدان می زیستند.
انقلاب صنعتی سوم
بعد از دویست سال سکوت در برابر هجمه اعراب کم کم ایرانیان دوباره به صنعت روی اوردند. با ضرب سکه و ذوب فلزات آغاز کردند و به ساخت ابزار دقیق رسیدند. کولیس و ورنیه و گونیا و.زیج ساخته شد. روابط مثلثاتی دواده گانه توسط عمر خیام و دیگران نوشته شد. و راه بسوی اسمانها هم گشوده شد. رصد خانه ها و نظامیه ها به کمک صنعت دقیق آمدند. اما مغولها خواستند در این صنعت و تجارت شریک شوند و بر اثر نادانی ان را از بین بردند.
انقلاب صنعتی چهارم.
با هجوم مغول ها همه آثار تمدنی از بین رفت. اما دیری نگذشت که خود مغولهای حاکم به ساخت شهرها و مدارس و دانشگاهها پرداختند. گنبد سلطانیه توسط سلطان خدابنده و رصد خانه مراغه توسط هلاکوخان مغول از این حرکتها هستند. گرچه حمله مغولها یک ثمر دیگر هم داشت و آن انتقال علم و علما به اروپا بود. که باعث ایجاد رنسانس و انقلاب صنعتی در اروپا شد.
انقلاب صنعتی پنجم
با ظهور صفویان و توجه به علم و دانش انقلاب صنعتی پنجم دوباره در ایران صورت گرفت. و از باروت سازی و توپ و تفنگ که از فرنگ یاد گرفتند، تا معماری شگرف اهل لبنانی ها مانند شیخ بهایی و تا ساخت بازار قیصریه و میدان نقش جهان رشد داشت و تقریبا در دوران قاجار هم اختلاظ انقلاب صنعتی اروپا و ایران بناهای مرکب و کارخانجاتی باقی هست. اما در این رقابت اروپا از ایران پیشی گرفت و با کمک چین و عثمانی به سلاح های شگرف تری دست پیدا کردند. و کشتی سازی انها رونق داشت.
خلاصه
انقلاب صنعتی از ابتدای خلقت انسان بوده و محدود به انقلاب صنعتی اروپا نمی شود
منابع
قران
روایات
کتب تاریخ
- ۰۳/۰۹/۱۴