با حجاب کامل در راه اعتلای ایران

مصرف همه چیز در ایران هفت برابر متوسط دنیا هست و اسراف و حرام هست

با حجاب کامل در راه اعتلای ایران

مصرف همه چیز در ایران هفت برابر متوسط دنیا هست و اسراف و حرام هست

درمان قطعی سرطان با روش IMRT به ایران آمد

سید احمد حسینی ماهینی | شنبه, ۵ اسفند ۱۳۹۶، ۱۱:۱۱ ب.ظ | ۰ نظر

سید هادی مولانا، مدیرعامل نخستین مرکز جامع انکولوژی و رادیوتراپی در آئین رونمایی از مجهزترین و پیشرفته‌ترین دستگاه پرتودرمانی کشور که با حضور مسئولان وزارت بهداشت و بیش از 200 پزشک متخصص و فعال در حوزه درمان سرطان برگزار شد، اظهار کرد: سرطان موضوع اصلی بهداشت و درمان کشور است و باید از سوی همه مردم بیشتر از قبل مورد توجه قرار گیرد.

درمان قطعی سرطان با روش IMRT به ایران آمد

وی با اشاره به اینکه در آینده‌ای نه‌چندان دور با بالا رفتن سن ایرانیان میزان ابتلا به سرطان نیز افزایش می‌یابد، تصریح کرد: هرچند هنوز خیلی زود است که اصطلاح سونامی سرطان را برای کشورمان به کار ببریم، اما این حقیقت انکارناپذیر است که به‌زودی تعداد مبتلایان به سرطان در کشور افزایش می‌یابد.

مولانا آمار بیماران سرطانی کشور را نزدیک به 90 هزار نفر اعلام کرد و افزود: مصرف بالای سیگار، الکل، مواد مخدر، چربی‌ها و سایر مواد مضر باعث شده ضریب ابتلا به سرطان در ایران افزایش داشته باشد و این مساله ضرورت توجه به پیشگیری و درمان صحیح و دقیق این بیماری را تبیین می‌کند.

مدیرعامل مرکز جامع انکولوژی روشنا با تاکید بر اینکه نباید سرطان را بد تعریف کرد، گفت: ترس از سرطان از خود این بیماری بدتر است.50 درصد سرطان‌ها قابل‌ پیشگیری است و 50 درصد بیماران سرطانی هم در صورت تشخیص به‌موقع قابلیت درمان قطعی دارد.

وی با بیان اینکه تاکنون با وجود مراکز متنوع درمان سرطان هیچ مرکز جامعی برای آموزش، پیشگیری و درمان قطعی سرطان در کشور وجود نداشته است، تاکید کرد: از 6 سال پیش برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا مرکزی تاسیس شود که امکان ریشه‌یابی، تشخیص، پیشگیری و درمان این بیماری را داشته باشد و به همین دلیل مرکز جامع انکولوژی و رادیوتراپی روشنا را راه‌اندازی کردیم که روز گذشته با حضور متخصصان حوزه سرطان و مسئولان بهداشتی و درمانی کشور فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.

مولانا افزایش سطح آگاهی‌های جامعه درباره سرطان، آموزش و کنترل عوامل سرطان‌زا و تغییر نگاه عمومی به این بیماری را از جمله اهداف خود و همکارانش در مجموعه روشنا دانست و اظهار کرد: در این مرکز آزمایشگاه‌های تخصصی، بخش شیمی‌ درمانی، کلینیک‌های تخصصی سرطان‌های مختلف از جمله سرطان دستگاه گوارش، اورولوژی، بیماری‌های زنان و ... تلاش می‌کنند به همه‌ کسانی که برای درمان سرطان از مرحله مشاوره تا پیشگیری، تشخیص و درمان نیاز به همراهی دارند یاری رساند.

وی با تاکید بر ضرورت درمان هدفمند سرطان ادامه داد: یکی از روش‌های درمان این بیماری رادیوتراپی است و در صورتی‌که با دستگاه‌های پیشرفته و مدرن انجام شود کمترین آسیب به بافت‌های غیر سرطانی وارد می‌شود.

به گفته مدیرعامل مرکز روشنا روش رادیوتراپی IMRT مدرن‌ترین روش درمان سرطان است و با استفاده از این دستگاه در بسیاری از موارد دیگر نیازی به جراحی برای درمان سرطان نیست. با توجه به هزینه بالای این سبک درمانی 2 تا 5 درصد بیماران سرطانی برای استفاده از این تکنیک به خارج از کشور سفر کرده و برای هر بار استفاده از این دستگاه رقمی معادل 250 میلیون تومان می‌پرداختند که با آغاز فعالیت این دستگاه در ایران علاوه بر جلوگیری از خروج ارز از کشور هزینه درمان نیز به یک‌پنجم کاهش می‌یابد.

مولانا با انتقاد از حمایت نکردن دولت از بخش خصوصی درمان، گفت: برای خرید هر دستگاه 5 میلیون یورو بودجه لازم است و با هدف دسترسی آسان مردم به امکانات درمان سرطان دو دستگاه از این نمونه خریداری شد اما دولت هیچ حمایتی از روند توسعه روش‌های درمان توسط بخش خصوصی نمی‌کند و مجبور شدیم با وام‌های بانکی 24 تا 28 درصد بودجه لازم برای خرید این دستگاه‌های را تامین کنیم.

وی با اشاره به اینکه هزینه درمان سرطان بسیار بالاست، تاکید کرد: نباید استفاده از روش‌های مدرن درمان فقط به قشر مرفه جامعه محدود شود و همه مردم باید بتوانند از این تکنولوژی استفاده کنند اما متاسفانه بیمه‌ها زیر بار هزینه‌های درمانی IMRT نمی‌روند و دولت نیز هیچ حمایتی نمی‌کند درحالی‌که در بسیاری از کشورهای پیشرفته که در 15 سال اخیر از این فناوری استفاده می‌کردند بیمه‌ها از درمان سرطان با این شیوه حمایت مالی کامل می‌کنند.

مولانا یادآور شد: در حال حاضر تنها بیمه نیروهای مسلح با 95 درصد پوشش بیمه‌ای هزینه‌های درمان با این روش را پذیرفته و سایر بیمه‌ها با توجه به تاخیر 12ماهه در پرداخت هزینه‌ها برای بخش خصوصی مقرون‌به‌صرفه نیست چراکه بانک‌ها اقساط خود را ماهیانه دریافت کرده و حتی با چند روز تاخیر هم دیرکرد می‌گیرند.

مدیرعامل این مرکز خصوصی تخصصی سرطان با تاکید بر اینکه با امکانات موجود سالانه تنها 3 هزار بیمار سرطانی می‌توانند از پرتودرمانی IMRT استفاده کرده و درمان شوند، افزود: دولت باید از بخش خصوصی حمایت کند تا زمینه درمان حدود 87 هزار بیمار سرطانی باقی‌مانده نیز فراهم شود.

به گفته مولانا راه‌اندازی این دستگاه در ایران امکان استفاده از مزیت‌های توریسم درمانی را نیز فراهم می‌کند و بسیاری از بیماران سرطانی کشورهای همسایه نیز می‌توانند از مزایای این تکنولوژی در کشورمان بهره‌مند شده و ارزآوری گسترده‌ای در اقتصاد کشور رقم بخورد.

وی افزود: در حال حاضر برخی بیماران مقیم کشورهای اروپایی به دلیل اینکه هزینه درمان در ایران بسیار پایین تر از اروپاست برای طی مراحل درمان بیماری خود به تهران و مرکز روشنا مراجعه می کنند و خوب است مسئولان دولتی با توجه دقیق به نقش توریسم درمانی در توسعه اقتصاد کشور در زمینه بهره گیری از این فرصت مغتنم برای دستیابی به اهداف کلان گردشگری سلامت بهره ببرند.

وی همچنین تاکید کرد: پیش‌ از این برخی از مراکز درمانی مدعی استفاده از این تکنولوژی بودند اما در حقیقت این نخستین بار است که دستگاه مدرن پرتودرمانی با روش IMRT در ایران به بهره‌برداری می‌رسد و همه اپراتورها و کارشناسان مرتبط با این فناوری نیز در سوئیس آموزش‌های تخصصی لازم را دیده‌اند.
  • سید احمد حسینی ماهینی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی