حمله به محل اقامت «آنگ سان سوچی» در میانمار
سخنگوی دولت میانمار می گوید خانم سوچی در هنگام حادثه در محل اقامت خود نبود.
شاهدان عینی مردی را دیده اند که بعد از پرتاب بطری آتش زا از محل گریخته است.
خانم سوچی در میان اکثریت بودایی میانمار بسیار محبوب است اما در صحنه جهانی به دلیل وقایع ماههای اخیر و حمله به روهینگیائی های مسلمان در این کشور مورد انتقاد قرار گرفته است.
خانم سوچی که برنده جایزه صلح نوبل هم هست، سالهای زیادی را زیر نظر دولت نظامی در حصر خانگی بسر می برد.
منتقدان می گویند او واکنش مناسبی به سرکوب و کشتار مسلمانان روهینگیایی در میانمار نشان نداد.
به تازگی«بیل ریچاردسون» دیپلمات کهنه کار آمریکائی با متهم کردن خانم سوچی، گفته است هیات «مشاوره بحران روهینگیا» را به تلاش برای سرپوش گذاشتن بر جنایات انجام شده متهم کرد.
شهریور ماه گذشته، بعد از تنش ارتش آزادیبخش که خود را به روهینگیا منتسب می کند، نظامیان میانمار به استان راخین حمله کردند. درگیری و خشونت ارتش موجب مهاجرت بیش از نیم میلیون نفر به بنگلادش شد.
میانمار با اکثریت بودایی، مسلمانان روهینگیا را به رسمیت نمی شناسد و همزمان خشونت ها علیه این گروه را رد می کند. با این حال، آمریکا و سازمان ملل از خشونت نظامیان علیه روهینگیا انتقاد شدید کرده اند. وزارت خارجه آمریکا بعد از ابراز نگرانیدر اواخر شهریور، ضمن کمک ۲۲ میلیون دلاری در مهرماه، در اواخر مهر رسماتوسط وزیر خارجه آمریکا، ارتش میانمار را مسئول خشونت ها نامید. آذرماه نیز آقایتیلرسون، خشونت ها علیه روهینگیا را رسما «پاکسازی قومی» نامید.
بعد از سفر پاپ فرانسیس به میانمار، دولت آنگ سان سوچی خواستار بازگشت مسلمانان روهینگیا شد اما سازمان ملل می گوید هنوز استان راخین برای آنها امن نیست.